دوو ماتیز از خودرو های هاچ بک و کوچک است که برای اولین بار در کره جنوبی با همین نام عرضه شد و بعد از منحل شدن کمپانی سازنده، جنرال موتورز آن را خریداری کرد. این خودرو همچنین توسط کمپانی مدیران خودرو در ایران با نام ام وی ام ۱۱۰ تولید شده و مورد استقبال افراد بسیاری برای رفت و آمد های شهری قرار گرفته است.
بررسی دوو ماتیز
دوو ماتیز (Chevrolet Spark) یک ماشین جمع و جور است که در کشور کره جنوبی و به وسیله شرکت جی ام دوو ساخته شد. سال ساخت این خودرو ۱۹۹۸ است. بعد از اینکه شرکت دوو منحل شد و جنرال موتورز شرکت دوو را خریداری کرد، خودروی دوو ماتیز توسط همان کارخانه جنرال موتورز تا سال ۲۰۱۱ میلادی تولید شد که شورولت اسپارک نام داشت.
بررسی مشخصات فنی ماشین دوو ماتیز
موتور دوو ماتیز به صورت ۳ سیلندر انژکتوری است و سیستم جرقه زنی دلکو در آن استفاده شده است.
سیستم تعلیق در جلو این خودرو به صورت مک فرسون و سیستم تعلیق عقب آن هم به صورت فنر لول با استرس بار و همچنین تعلیق یکپارچه می باشد.
موتور این خودرو ۸۰۰ سی سی حجم دارد و توان تولید ۵۲ اسب بخار نیرو را هم دارد.
گشتاور تولیدی توسط موتور خودروی دوو ماتیز هم برابر با ۶۹ نیوتن متر می باشد.
سیستم جرقه زنی هم در این خودرو با کویل و دلکو است. در واقع این خودرو جزو اولین خودروهایی است که انژکتوری بودند.
مصرف بنزین دوو ماتیز
مصرف بنزین ماشین در داخل شهر، چیزی حدود ۶ تا ۶٫۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است؛ و مصرف بنزین خودرو در خارج از شهر، ۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر می باشد. در واقع مصرف بنزین خودروی دوو ماتیز در مقایسه با خودروهای ۲۰ سال پیش، بسیار پایین است. حجم باک بنزین خودروی دوو ماتیز هم برابر با ۳۸ لیتر می باشد. اندازه حجم باک این خودرو ممکن است کم به نظر برسد، اما با توجه به مصرف کمی که این خودرو دارد، این میزان از ظرفیت باک بنزین کفایت می کند.
بررسی ایمنی خودروی دوو ماتیز
این خودرو فاقد هر گونه آپشن ایمنی است که امروزه در خودروهای روز دنیا رایج است. حتی آپشن هایی که امروزه، خودروهای تولیدی توسط ایران هم دارند در آن زمان در خودروی دوو ماتیز موجود نبود. در واقع در این خودرو، نه کیسه هوا وجود دارد و نه سنسور خاصی و نه دوربین خاصی؛ هیچ گونه سیستم کمکی راننده هم در این ماشین وجود ندارد. ترمز این ماشین هم از هر گونه سیستم خاصی مانند ABS یا ABD محروم است. اما نکته جالب اینجا است که ایمنی خودروی دوو ماتیز نسبت به بسیاری از خودروهای دیگر موجود در بازار ایران بالا است.
از آنجایی که سالها از ورود این خودرو به بازار خودروی ایران میگذرد و تعداد زیادی از آن در ایران وجود داشته و دارد؛ صحبت در مورد ایمنی خودروی دوو ماتیز بسیار ساده است. در این بیش از ۲۰ سالی که از ورود این خودرو به کشور ایران میگذرد، تعداد تصادفات منجر به مرگ خودروی دوو ماتیز، خیلی بالا نبوده است و این یک افتخار برای این خودرو محسوب میشود. پا را از این فراتر میگذاریم و ادعا میکنیم که خودروی دوو ماتیز حتی از خودروی سیتروئن زانتیا هم امن تر است.